Patanjala

Lokalitas

Monthly Archives: Agustus, 2014

Sajarah Kamekaran Sastra Sunda tina Pangaruh Mataram-Walanda

Ku: Hayati Mayang Arum Mangsa ka-hiji jeung ka-dua Jauh saméméh modern siga ayeuna, dina abad ka-16 karya sastra Sunda geus kapanggih mangrupa wangun naskah anu disebut naskah Bujangga Manik jeung naskah Sanghyang Siksa Kandang Karesian (SSKS). SSKS dijadikeun cecekelan keur saheulaanan pikeun nangtukeun ti iraha mimiti kamekaran sastra Sunda sacara tinulis jeung sastra naon waé …

Baca lebih lanjut

Plasabumi Gelar Bioskop Remaja

Salam hangat salam persatuan! Tahun ini, Plasabumi-Baju Kopral bekerjasama dengan Yayasan Kampung Halaman-Jogjakarta kembali memeriahkan acara pembuatan film pendek; Jalan Remaja 1208#7 dengan mengangkat tema Aksi Asik. Tema yang dipilih, berupa visualisasi aksi, mimpi dan ekspresi remaja Indonesia terhadap lingkungannya. Dan dari kegiatan ini terkumpul 27 video diary dengan tiga kategori, yaitu kategori sosial budaya, …

Baca lebih lanjut