Patanjala

Lokalitas

Category Archives: Aktivitas

Plasabumi Gelar Bioskop Remaja

Salam hangat salam persatuan! Tahun ini, Plasabumi-Baju Kopral bekerjasama dengan Yayasan Kampung Halaman-Jogjakarta kembali memeriahkan acara pembuatan film pendek; Jalan Remaja 1208#7 dengan mengangkat tema Aksi Asik. Tema yang dipilih, berupa visualisasi aksi, mimpi dan ekspresi remaja Indonesia terhadap lingkungannya. Dan dari kegiatan ini terkumpul 27 video diary dengan tiga kategori, yaitu kategori sosial budaya, …

Baca lebih lanjut

Catetan Sabada Saba Reuma

Ku: Hayati Mayang Arum Teuing atuh, bingung naon nu di rasakeun ku kuring danget ieu. Saba Reuma nu mangrupa pamungkas runtuyan Mitra Sunda, geus ngabalukarkeun samarna rasa. Bungah, bisa lulus ti Mitsun. Bungah bisa nalukkeun reuma nu nanjak mudun kalayan lancar, gumbira leumpang jeung nyanghareupan halang rintangna, bungah ogé ku lulusna. Bungah ku sagalarupana. Boh …

Baca lebih lanjut

Ngayogyakarta

Nu Istiméwa di Kota Istiméwa Catetan Lalampahan Wisata Budaya ka Pawétanan Ku: Hayati Mayang Arum Hiji catetan lalampahan nu teu bisa dipopohokeun kitu waé. Kahatur kanggo “Kawan-kawan” di Djogja, ogé masarakatna nu teu kendat micinta basa daérahna. Kahatur ogé, ka Désa Jagalan, Kacamatan Kota Gedé anu nyimpen kaéndahan di satukangeun sakralitas titinggal budayana. Hawa angin …

Baca lebih lanjut