Patanjala

Lokalitas

Category Archives: Sastra

CEMBURU

Hayati Mayang Arum Iring-iringan warna-warni lampu Berkeliling pada mata-mata yang cemburu Samar terdengar tawa dan canda Pada rembulan yang di lumuri malam Entah, Ke manakah mentari ketika embun turun Dan gerimis mulai menyapa pucuk ilalang Yang ada hanya nafas yang masih berhembus Aku tak tahu pada siapa ku mengadu Tentang hati yang cemburu atau, memposil …

Baca lebih lanjut

Dongéng: SASAKALA GADUNG MATAK WEUREU

Ku: Hayati Mayang Arum Ti tadi Si Nini gawé ngan ambek-ambekan, kulantaran ti isuk-isuk Si Aki can balik waé ti leuweungna. Sakitu panon poé geus manceran can waé jol. Mangkaning euweuh suluh sapahul-pahul acan. Pagawéan Si Nini cilingcingcat ka luar ka jero jiga hayam keur kumahkar. “Na kumaha ari pipikiran aki-aki téh nya, sakieu geus …

Baca lebih lanjut

Dongéng Abah Warung

Ku : Hayati Mayang Arum Abah warung kitu katelahna. Hiji jalma nu boga warung panggedéna di Kampungéta mah. Manéhna geus kasohor, kawentar kajanapria ku kapinteran élmu beladirina, pedit jeung telengesna, sarta ku kakejemannana. Geus puguh deui ari ku harga-harga dagangannanu marahal mah geus jadi sabiwir hiji, nyekék ka rahayat leutik. Beungeutna béwos jémros budi amprotan. …

Baca lebih lanjut